čtvrtek 7. února 2013

Make-up tipy - tajemství tvářenky


Také si při pohledu na tuto fotku říkáte: "Pane bože?!?! Co to má jako být?"

Ano, s tvářenkou lze dělat dokonalá kouzla, ale na ulici většinou potkávám ženy které vypadají spíše takto.

Leckdo si pak řekne, než vypadat takto, to raději tvářenku vynechám. To je ale chyba, jelikož je to vhodný pomocník při modelování obličeje a zdokonalení vašeho make-upu.
Základ
Jsou tři věci, které musíte doladit, pokud chcete mít dobrou tvářenku. Je to barva, typ a světlo! :-D Neličte se při žlutém světle, které je většinou v koupelnách, zhrozíte se, až na sebe pohlédnete při denním světle. Tvářenku raději nanášejte u okna při přirozeném světle. (popřípadě, jestli máte koupenlu s oknem, není problém :D)

a) barva tvářenky

Nejlépe by jste měla mít tvářenku, která je v barvě vaší přirozené. Když se předkloníte do té hrozné pozice, kterou jsme na základce všichni nenáviděli: natažené nohy a nejlépe dlaně na zem (ne stačí se jen předklonit :-D) a vydržet tak dvě minuty. Když se narovnáte, jaký odstín se vám vlil do tváře? To je ten pravý pro Vás.

Určitě jsou zde i tabulky, kterých se můžete držet

Světlá pleť
Vybírejte méně syté tóny, neutrální béžovou (neutral beige, light beige), světle růžovou (light pink), broskvovou (peach). Pokud váháte mezi dvěma barvami, nic nezkazíte tou světlejší.
Středně tmavá (olivová) pleť
Sáhněte po teplých odstínech, jako je hnědá (brown) nebo měděná (copper).
Tmavá pleť
Té sluší „čisté“, syté barvy, bez nádechu do šeda. Můžete si troufnout na odstíny červené (red), dokonce i do fialova (berry, fuchsia).

b) typ

Můžete si vybrat mezi krémovými nebo pudrovými tvářenkami. Já tedy hlasuji pro pudrovou tvářenku, ale jestliže nepoužívate make-up zvolte krémovou. Já osobně ji nemám moc ráda a dávám přednost pudrové, protože se může lépe nanášet. (potřebujete na ni ale dobrý štětec)



Déle ji vybírejte podle typu pleti. Smíšená pleť, která trpí na sušší tváře a mastnější T-zónu, tedy čelo nos a bradu, si dobře rozumí s pudrovou tvářenkou. Vybírejte raději matné barvy, protože lesklé částečky nanesené na lícních kostech by jen zvýraznily mastnější partie tváře. Možná nevíte, že pěnová tvářenka obvykle mírně vysušuje a matuje. Snese se s normální a mastnou pletí. 

Jak na to

Přikládám video jedné slečny, jak správně nanést jak pudrovou, tak krémovou tvářenku. Je sice v andličtině, ale myslím, že kdo anglicky neumí, určitě to okouká. Plus přikládám nákres jak nanášet tvářenku podle typu obličeje. Toto ale doporučuji až pokročilejším.










Žádné komentáře:

Okomentovat